Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La 37a Festa de la Fil·loxera aposta per la inclusió, amb el foc i la música protagonistes

La 37a Festa de la Fil·loxera aposta per la inclusió, amb el foc i la música protagonistes

‘Pensa en groc’. Aquest és el lema amb el qual l’Associació Festa de la Fil·loxera ja comença a escalfar motors .

L’edició d’aquest 2018, com cada 7 i 8 de setembre, veurà com Sant Sadurní d’Anoia tornarà a combatre la plaga de la fil·loxera.

La 37a edició arriba marcada per l’aposta per ser una festa més inclusiva. És per aquest motiu que, des de la Comissió de la Festa, s’ha treballat per continuar augmentant el número de persones que poden gaudir, any rere any, de la Festa que la nit del 8 de setembre omple la plaça de l’Església i de la celebració del Triomf Final.

L’Associació instal·larà dues pantalles gegants a la proximitat de la plaça de l’Esgésia. Una estarà destinada al públic en general, amb una visió general, i s’ubicarà a les escales que donen accés al carrer Església. L’altra, ubicada a la plaça dels Pins, està destinada a totes aquelles persones amb mobilitat reduïda, fet que els permetrà viure la Festa d’una forma pròxima i segura al desenvolupament de l’espectacle.

Tot i que les dues pantalles estan íntegrament finançades per l’Associació Festa de la Fil·loxera, totes aquelles persones que vulguin accedir a aquesta zona reservada s’han de posar en contacte amb el Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

Com cada any, la Festa de la Fil·loxera tornarà a tenir com a protagonistes el foc i la música i servirà per recordar com, a final del segle XIX, els sadurninencs van superar la plaga de la fil·loxera que va arrasar les vinyes del municipi.

La instal·lació de dues pantalles gegants no és la única novetat d’aquest 2018. El cartell ha estat obra de l’artista plàstic i dissenyador Alonso Castellanos Robles, que ha ideat una composició de collage digital per mostrar la plaça de l’Església amb la fil·loxera gran com a eix central amb el públic al voltant.

El disseny de la samarreta ha anat a càrrec d’Esther Carbó, que ha volgut plasmar el munt de sensacions que li transmet la Festa i com les xarxes socials compartirien el seu sentiment, un ‘m’agrada’ que representa el somriure dels nens quan salten a la plaça.

D’altra banda, José Díaz ha impulsat la creació d’una APP, que s’ha convertit en un joc per a nens on ha unit els edificis més emblemàtics amb el símbol del poble, la fil·loxera. Aquest joc es pot descarregar des de la pàgina web de la festa: www.festadelafiloxera.cat.

L’Associació Festa de la Fil·loxera també aposta per promocionar l’activitat que realitza durant tot l’any. En aquesta línia, des de l’Associació s’impulsa el hastag #festadelafiloxera per tal que s’usi a les xarxes socials, especialment a Instagram on les fotografies penjades es podran veure a través de la pàgina web.

L’Associació Festa de la Fil·loxera augmenta, any rere any, el número d’associats que formen part de l’entitat, xifra que actualment està a prop d’arribar als 1.300. Mostra d’aquesta massa associativa són els prop de 250 nens que participen a la Festa infantil del dia 8 al migdia o les 240 persones que fan possible la Festa de la Fil·loxera que té lloc cada 8 de setembre a la Plaça de l’Església. A més, durant un dels moments més àlgids de la Festa, el Triomf Final, s’utilitzen 150 ampolles de cava per ruixar a tot el públic assistent a la plaça de l’Església de Sant Sadurní d’Anoia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: