Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquesta Festa Major s’ha instal·lat un Punt Lila contra les agressions sexistes

Des del dia 29 i fins el dia 1 de setembre el Punt Lila i l’equip itinerant que l’acompanya fa quatre hores d’intervenció, aproximadament entre dos quarts d’una i dos quarts de cinc de la matinada.

La nit del dia de Sant Fèlix ha estat instal·lat a la plaça de Sant Joan, on es feia el ball de gralles, però la nit abans es va a la zona esportiva, coincidint amb l’empalmada i la nit del dia 31, la carpa estarà a la plaça Jaume I.

El punt té una clara voluntat pedagògica per fomentar la prevenció, sobretot entre la gent més jove i en un context de festa nocturna.

A més d’oferir un espai segur i de denúncia, si fos necessari, també promou la reflexió per afavorir un canvi de comportaments.

El Punt Lila va acompanyat de diversos materials, com polseres, samarretes o cartells amb el lema ‘Només sí és sí’ i informació sobre com actuar davant una agressió sexista o LGTBI fòbica. Una informació que ha estat consensuada amb els cossos de seguretat, el Servei d’Informació i Assessorament a les Dones, el SIAD, i el propi Servei d’Igualtat i compartida amb els administradors i administradores de la Festa Major.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: