Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dos actes del Carnaval de Vilafranca tindran Punts Liles

El dia 17 hi haurà amb un punt lila fix ubicat a l’Escorxador i un punt itinerant i el dia 24 el punt lila fix estarà ubicat a la rambla Sant Francesc, i també comptarà amb una parella itinerant

Amb motiu del Carnaval de Vilafranca, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès posarà en marxa novament la instal·lació de Punts liles per denunciar agressions masclistes o LGTBIfòbiques. Els punts liles donaran cobertura al Ball de Gala previst del dia 17 de febrer al pati de l’Escorxador, i per al el dia 24 de febrer en el transcurs de la rua de Carnaval i la festa final de Carnestoltes.

El dia 17 hi haurà amb un punt lila fix ubicat al pati de l’Escorxador i un punt itinerant que es mourà en les diferents zones de l’esdeveniment festiu. Estarà en funcionament de les 23 a les 3h.

Pel que fa el dia 24, el punt lila fix estarà ubicat a la rambla Sant Francesc, i també comptarà amb una parella itinerant que s’anirà desplaçant durant la rua, i també a la festa final que es farà a la mateixa rambla.
Als Punts Liles es proporcionarà informació i atenció davant d’agressions sexuals i comportaments sexistes i lgtbifòbics, i si fos necessari, s’activarà el protocol d’actuació davant d’aquestes situacions.

La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, considera molt important “prendre mesures específiques per entendre i detectar les dinàmiques que es donen a l’espai públic i festiu, per tal d’erradicar qualsevol tipus de violència masclista i lgtbifòbica i per tal que totes les persones puguin gaudir de la festa amb llibertat i respecte”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: