Dijous, 17 de gener de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

El Consell Regulador del Cava fa un pas més cap a la qualitat diferenciada

A banda de la feina feta aquests cinc anys pe desenvolupar i consolidar els caves Premium i la qualificació de Cava de Paratge Qualificat, es volen fer millores en la normativa dels Premium.

La setmana passada va tenir lloc l’últim ple del Consell Regulador del Cava d’aquest mandat. Durant els darrers cinc anys i sota la presidència de Pedro Bonet, s’ha treballat intensament amb l’objectiu de millorar la imatge qualitativa del cava i el seu valor afegit potenciant la promoció del segment premium en benefici de l’excel·lència del cava, al mateix temps que buscant la complicitat de l’enologia i la viticultura. La creació de la categoria Cava de Paratge Qualificat ha suposat una important fita en el camí cap a l’excel·lència de la marca Cava i en la consecució d’aquests objectius. La categoria Cava de Paratge Qualificat ha estat reconegut i consolidat als mercats internacionals com “ultrapremium”; situant al cava al capdamunt de la piràmide qualitativa del vi escumós en l’àmbit mundial i propiciant una millora substancial de la imatge global del cava premium.
En la mateixa línia, com a complement al Cava de Paratge Qualificat, el Consell Regulador del Cava ha treballat i ha presentat un projecte per reforçar l’estructura del conjunt del cava premium mitjançant canvis a les normes d’ús intern i tècniques, tant a la vinya com a la vinicultura pròpia dels caves premium. Projecte que haurà de ser perfeccionat pel pròxim ple que sortirà nomenat després de les eleccions vinents del 26 de juliol i que espera que pugui estar finalitzat, aprovat i operatiu a la collita 2019.
La verema també s’ha tractat a aquest ple atorgant la qualitat Excel·lent a la collita 2017. Tanmateix, s’han aprovat les normes de campanya per aquesta verema 2018.

Enquesta

El líder que ara necessita el sobiranisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

22:00
Tertúlia jove
Joves amb inquietuds, en conversa amb Ramon Filella
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada

Penedès Televisió

22:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
22:30
Carrers de Vilafranca
Carrer de Santa Clara
22:45
El reportatge
Santa Llúcia, la festa de la modista

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: