Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Segons la matemàtica històrica la organització territorial de l’estat te els dies comptats

L’Auditori de VInseum acollia una xerrada organitzada per la secció local de l’ANC sota el lema de “Quan serà Catalunya independent”. Tot plegat partint del concepte de la matemàtica de la història.

El protagonista era Juli Gutiérrez, autor del llibre “La matemàtica de la Història. Alexandre Deulofeu o el pensador global”, que va voler aprofundir sobre aquesta teoria matemàtica relacionada amb la història.
Seguint els treballs del seu tiet, comentava que es tracta de mirar els esdeveniments d’una manera diferent i passar d’explicar la història a fer-ne una prospecció de futur.
Deulofeu va fer les seves prediccions a mitjans dels anys 30 del segle passat, apuntant que el comunisme no aniria més enllà de la Unió Soviètica, que Alemanya controlaria l’Europa del futur i que les nacions vernacles recuperarien la seva independència.
En aquest sentit, va pronosticar la independència de Catalunya. Per Gutiérrez el que queda clar amb la matemàtica de la història és que l’organització territorial de l’estat espanyol té els dies comptats. Es mouria entre els anys 2019-2032.
Des del seu punt de vista viurem en els propers anys una centrifugació dels vells estats, continuant amb tot el que estem vivint en aquests darrers anys ja a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: