Dijous, 21 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Millora de la seguretat viària a l’Eix Diagonal entre Vilafranca i Vilanova del Camí

Millora de la seguretat viària a l’Eix Diagonal entre Vilafranca i Vilanova del Camí

S’implanta una franja central vermella amb elements sonors per a reforçar la separació dels sentits de la circulació entre Vilanova del Camí i Vilafranca del Penedès.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat treballs per implantar una franja central a l’Eix Diagonal en el tram entre Vilanova del Camí i Vilafranca, que permetrà reforçar la separació entre els dos sentits de la circulació i, d’aquesta manera, afavorir la seguretat viària. Aquesta actuació s’executarà en diverses fases fins a la tardor vinent i s’afegeix a la duta a terme recentment en el tram entre Òdena i Manresa.
L’obra consisteix en el pintat a la calçada d’una franja central de color vermell d’uns 30 centímetres d’amplada delimitada per dues línies blanques. En l’interior d’aquesta franja, es col·loquen elements sonors per advertir els conductors si el vehicle la trepitja. Així, aquesta actuació té com a objectiu reforçar la percepció de separació entre els dos sentits de la marxa i reduir el risc d’envair el carril contrari.
Durant aquesta setmana comencen les tasques en el tram entre Vilanova del Camí i el terme municipal d’Òdena, en una longitud de tres quilòmetres. Els treballs es fan en horari diürn i, en funció de les necessitats de l’obra, es desviarà el trànsit per l’antiga carretera C-244.
Cap a finals de juny s’executaran els treballs en el tram entre Cabrera d’Anoia i Vilanova del Camí, d’uns 10 quilòmetres. En aquest cas, atès que el trànsit és superior, les obres es faran en horari nocturn i la circulació es desviarà també per l’antiga C-244.
Durant el juliol i l’agost, no es treballarà a l’Eix Diagonal, donat l’increment de trànsit i la circulació temporal de vehicles especials agrícoles que es registra en aquests mesos.
Així, durant el setembre, es reprendrà l’actuació, que llavors abastarà el tram entre Cabrera d’Anoia i Vilafranca. Aquest tram té una longitud d’uns 22 quilòmetres. L’obra finalitzarà al llarg de l’octubre vinent.
El Departament ha previst un programa d’actuacions per a millorar la seguretat viària a l’Eix Diagonal i adaptar la infraestructura al creixement de trànsit que s’ha produït en els últims anys en el tram entre Igualada i Vilafranca. Així, a més de l’obra que ara executa, està ultimant la redacció del projecte de traçat per a l’eixamplament de la carretera per implantar una secció de tres carrils de circulació (dos en un sentit i un en l’altre), separats per una barrera central. Es preveu que en les pròximament s’iniciï la informació pública d’aquesta actuació.

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada
21:00
Un dia de rock
Programa de rock

Penedès Televisió

20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Esport comarcal
Hoquei. Noia - Palafrugell
21:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: