Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La D.O Cava creix un 3% en volum i un 6’5% en valor el passat 2017

El 2017 ha estat un bon any, en xifres globals per les vendes de Cava. Ha quedat palès en la presentació dels resultats econòmics de l’any passat que s’ha fet a la seu del Consell Regulador de la D.O.

0404cavaLes expedicions de cava han assolit els 252 milions 515.336 ampolles, amb un increment del 3% respecte el 2016; i comportant un valor econòmic de més 1.149 milions d’€, per tant amb un creixement del 6’5% en aquest àmbit.
El mercat exterior en el seu conjunt torna a assolir una xifra rècord, 162 milions d’ampolles i creixent en més de 3 milions d’ampolles respecte 2016. El mercat interior per la seva banda, reflecteix el cava com a líder indiscutible entre els escumosos de qualitat i supera els 90 milions d’ampolles amb un creixement del 4’7%.
Pere Bonet,president de la D.O Cava, ha comentat també que el creixement podria haver estat major, però que tota la situació viscuda a Catalunya a partir del setembre i fins a final d’any ha comportant que el darrer trimestre frenés les previsions de creixement que hi havia fins a l’estiu.
Finalment Bonet, que encara la recta final com a president de la D.O. Cava després de quatre anys al capdavant de l’ens, ha fet un repàs als 30 anys de vida de la D.O. En aquestes tres dècades el balanç és totalment positiu ja que pràcticament s’ha doblat el volum total comercialitzat, amb especial importància de l’exportació en aquest punt.
Bonet ha destacat que encara queda molta feina per fer, i que el principal repte ara mateix és créixer en els segments alts de preu i rendibilitat. Apostant doncs clarament per els caves Premium i els caves ecològics.
En la presentació d’aquests resultats econòmics també han participat el director general de l’Incavi Salvador Puig, i el Director General d’Industria Alimentària del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimetación y Medio Ambiente, Fernando Burgaz.
L’acte s’ha tancat amb un brindis en que Pere Bonet ha estat acompanyat de bona part de la seva junta, que d’aquí a pocs mesos passarà el relleu a la que surti escollida a les eleccions d’aquest estiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: