Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els alumnes del Bàsic 2 practiquen el català amb els voluntaris del Casal de la Gent Gran

Els alumnes del Bàsic 2 practiquen el català amb els voluntaris del Casal de la Gent Gran

“Compartim en català” és el nom d´aquest petit projecte que s’ha pogut portar a terme gràcies a la col·laboració de la tècnica del Casal Municipal de la Gent Gran de Sant Sadurní i dels voluntaris.

El dia 22 de març, els alumnes del curs Bàsic 2 de Sant Sadurní van fer una pràctica lingüística amb voluntaris catalanoparlants. Aquests voluntaris són persones grans que ja estan compromeses en altres tasques i que han volgut col·laborar en aquesta activitat. Amb aquesta pràctica es pretenia reforçar l’ús del català fora l’aula, crear un espai de relació entre alumnes i vilatans, donar a conèixer la cultura d´altres països i conèixer millor Catalunya i Sant Sadurní.
Els alumnes, en grups, van preparar a classe una petita explicació del seu país d’origen, cadascú va triar el tema que més li agradava: festes i tradicions, gastronomia o història entre d’altres. Es tractava de parlar des del cor, parlar d’allò que personalment més els motivava. Alguns d’ells van preparar fotografies, un mural o fins i tot un petit escrit. Els voluntaris també van fer un treball previ amb una dinamitzadora per organitzar els grups, saber els països dels alumnes i treballar possibles preguntes.
L’activitat al Casal va ser un èxit i alumnes i voluntaris en van sortir molt satisfets. Per als alumnes, és important l’interès per al seu país d’origen i, a més, poder practicar el català en un context real. Per als voluntaris, ha estat una experiència molt enriquidora. Hi haurà una segona trobada el més d’abril.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: