Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PDeCAT demana a l’alcalde de Sant Martí que se sotmeti a una moció de confiança

El grup municipal del PdCAT de Sant Martí vol denunciar que la inoperància de l’Ajuntament del municipi és responsabilitat exclusiva de la mala gestió i la falta d’altura política de l’equip de govern

Es va poder comprovar al darrer ple, celebrat el passat 25 de gener, en el qual l’equip de govern (format per la CUP i ERC) no va ser capaç d’aprovar cap punt important.
A través d’un comunicat expliquen que l’equip de govern encara no han entès que governen en minoria, 3 regidors per 8 de l’oposició, i que per tant necessiten pactar qualsevol proposta abans de portar-la al ple per votar-la. Apunten que no existeixen les comissions informatives, i que fins i tot es neguen a debatre qualsevol idea presentada des de l’oposició. Ni tan sols accepten posar a l’ordre del dia cap moció, remarquen, i les passen a precs i preguntes i així no poden ser votades, amb una actitud de menyspreu i autoritarisme que ha portat el poble al més absolut col·lapse.
Continuen dient que la total incapacitat de l’equip de govern per fer res, va lligada a la manca de coneixements polítics: porten projectes al ple sense tenir partides pressupostàries per poder-los executar. Ni tant sols han posat sobre la taula un esborrany de pressupost pel 2018. Un pressupost que el PDeCAT diu que no negociarà, atenent que s’ha incomplert un acord de ple proposat pel seu grup que aprovava una baixada del tipus impositiu de l’IBI del 0,49 al 040. No aprovaran els pressupost del 2018 sense aquesta baixada d’impostos.
Per tot això, demanen a l’alcalde Antoni Ventura que, mostrant-se incapaç de governar, se sotmeti a moció de confiança, o que dimiteixi, i deixi pas d’altres formacions, amb alternatives reals i existents, que sàpiguen com portar el poble i facin progressar Sant Martí Sarroca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: