Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Martí Gironell presenta al Vinseum la seva novel·la sobre la vida de l’empresari Jean Leon

L’escriptor Martí Gironell presentarà el dimecres 7 de març, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Auditori de Vinseum la seva novel·la “La força d’un destí”.

L’obra segueix la petja de Ceferino Carrión, més conegut universalment com Jean Leon, l’home que després de triomfar a Hollywood com a restaurador va contribuir a modernitzar la vitivinicultura penedesenca. La novel·la, publicada per l’editorial Columna, ha estat guardonada amb el premi Ramon Llull 2018. A la vetllada, el director del setmanari El 3 de Vuit, Ricard Rafecas, serà l’encarregat d’introduir l’escriptor i de traçar un perfil sobre la relació de Jean Leon amb el Penedès. L’acte ha estat organitzat, conjuntament, per l’editorial Columna i La Cultural llibreria.

“La força d’un destí” segueix el passos d’una biografia que té molt de novel·lesca, tota vegada que la trajectòria de Ceferino Carrión és la d’un jove que als 21 anys se’n va als Estats Units a buscar feina, on els seus inicis seran molt durs, abans no li arribi l’èxit a Hollywood, on el seu restaurant La Scala es convertirà en el lloc preferit de les grans estrelles del moment. Paral·lelament, aquell jove nascut a Santander es convertirà en ciutadà nord-americà sota la identitat de Jean Leon.

Convertit en empresari d’èxit, Jean Leon ve a Catalunya per fer realitat un altre somni, convertir-se en elaborador de vins per els seus restaurants.

Així, a principis de la dècada dels seixanta del segle passat, Leon va comprar uns terrenys al Penedès, els va plantar amb varietats franceses, va iniciar l’elaboració de vi i va convertir-se en un dels grans renovadors de la vitivinicultura penedesenca.

En acabar la presentació del llibre, al pati cobert de Vinseum, els assistents podran degustar dos vins elaborats al celler Jean Leon. Es tracta del Jean Leon 3055 chardonnay i el Jean Leon 3055 merlot petit verdot.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: