Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Martí Gironell ha presentat a Vilafranca la novel·la ‘Paraula de jueu’

La presentació, organitzada per La Cultural Llibreria, anava a càrrec de l’escriptor Jordi Llavina i tenia lloc al claustre de Sant Francesc.

Continuació del seu conegut èxit ‘El pont dels jueus’, la nova novel·la de Gironell parla de la rivalitat entre les comunitats jueves i cristianes a la Catalunya medieval. En definitiva, aborda el valor de la paraula i el diàleg per relacionar-se i entendre els altres.

Com en totes les obres anteriors, Gironell juga amb una tramoia de ficció –en aquest cas la història d’amor entre Kim i Ester, jueu i cristiana, respectivament- situada en un context històric que l’escriptor ha anat reconstruint de manera pacient i minuciosa a partir d’un llarg procés de documentació.

‘Paraula de jueu’ se suma a la ja llarga llista de novel·les a través de les quals Martí Gironell s’ha aproximat a moments o a personatges rellevants de la història de casa nostra. En aquest sentit, l’any 2018 Gironell va guanyar el premi Ramon Llull de novel·la per l’obra La força d’un destí en la qual feia una reconstrucció novel·lada de la figura del restaurador i empresari vitivinícola Ceferino Carrión, mundialment conegut amb el nom de Jean Leon.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: