Dijous, 30 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ministeri de Foment té l’última paraula per aplicar les mesures de descongestió de l’N-340

L’aplicació efectiva de les mesures per descongestionar la N-340, que havia de començar l’1 de gener, depèn ara del Ministeri de Foment.

Les mesures incloses a la proposta de la Generalitat -pactada amb el Ministeri i presentada als alcaldes de les zones més afectades per la sinistralitat i les cues, entre les quals el Penedès- pretenen descongestionar l’N-340, molt saturada especialment pel pas habitual de camions. Havien d’entrar en marxa a 1 de gener però ara és a mans del Ministeri de Foment la seva aplicació efectiva, que encara no s’ha produït.

Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, la implantació d’aquestes mesures permetria desviar uns 4.000 camions diaris de la N-340 a l’AP-7 entre Tarragona i l’Hospitalet de l’Infant, la qual cosa milloraria la seguretat i fluïdesa en la carretera. Concretament, la proposta inclou el desviament obligatori de vehicles pesants cap a l’AP-7 entre Peníscola i Hospitalet de l’Infant, i entre Altafulla i Vilafranca del Penedès Sud: la bonificació del peatge per als camions de pas serà del 42,5% i per als que fan desplaçaments locals serà del 50%.

També s’inclou la bonificació per als vehicles lleugers a l’AP-7 per als moviments interns entre Vilafranca Sud i Alcanar: es bonificarà el 100% de l’import del peatge de l’AP-7 en el desplaçament per als vehicles lleugers que facin el recorregut d’anada i tornada entre dos sortides/entrades entre Vilafranca Sud i Alcanar en període de 24 hores com a màxim. Com ja succeeix a altres vies de peatge, aquestes bonificacions es vehicularan mitjançant el sistema de pagament dinàmic, el Via-T.

Aquesta proposta de la Generalitat ha ser a priori vigent fins al desplegament del nou model de peatges que el Govern vol implementar en el territori a partir del gener de 2019, basat en una tarifa plana per homogeneïtzar el sistema de peatge a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: