Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’àrea conjunta de servei de taxi de l’Alt Penedès s’ha posat en marxa aquest mes

De moment, 25 dels 27 municipis de l’Alt Penedès s’han posat d’acord per gestionar i ordenar el sector i s’espera que en les properes setmanes s’hi afegeixin els dos restants.

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha posat en marxa aquest mes de gener l’àrea conjunta de servei del taxi, la primera que cobreix tota una comarca. De moment, 25 dels 27 municipis de l’Alt Penedès s’han posat d’acord per gestionar i ordenar el sector i s’espera que en les properes setmanes s’hi afegeixin els dos restants.

Amb aquesta iniciativa es dona cobertura legal als 52 taxistes amb llicència que hi ha a l’Alt Penedès perquè puguin agafar i deixar clients legalment a qualsevol municipi. Fins ara hi havia set municipis sense llicència de taxi i molts només en tenien una, així que si el taxista estava ocupat quan una persona el requeria, no hi havia una manera legal d’oferir-li servei de taxi. Alfred Martínez és el conseller comarcal de Mobilitat i principal impulsor d’aquesta iniciativa.

Per a Martínez, era molt necessari tirar endavant l’àrea conjunta tenint en compte la dispersió de la comarca, amb molts nuclis i masies aïllats i sense un servei de transport públic potent, i l’envelliment de la població. El conseller va destacar que més del 17% dels habitants de l’Alt Penedès són majors de 65 anys.

Per la seva banda, Luis Berbel, president del Sindicat del Taxi de Catalunya, explicava que ja existeixen a Catalunya 18 àrees de prestació conjunta del servei i destacava que amb aquesta mesura s’evita la creació de noves llicències i es coordinen i professionalitzen els serveis de taxi.

El director general de l’Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà Joan Prat apuntava que la unificació en àrees conjuntes és un pas més en el nou model de mobilitat que vol impulsar la Generalitat de Catalunya: el “flexitransport”.

Finalment, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, explicava el paper de l’ens en les negociacions prèvies a l’acord i remarcava l’objectiu global de donar un millor servei a tota la població de la comarca.

Properament tots els taxis de la comarca tindran una mateixa senyalització per identificar-los i es crearà una comissió per millorar el servei.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: