Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les rotondes, Can Guineu i els pressupostos participatius, projectes a Sant Sadurní pel 2018

Les rotondes, Can Guineu i els pressupostos participatius, projectes a Sant Sadurní pel 2018

L’equip de Govern de Sant Sadurní ha passat balanç de l’any que acaba i ha apuntat prioritats per el 2018. La compra de Can Guineu i els seus usos posteriors un dels principals reptes per el 2018.

Aquest dilluns el govern de l’Ajuntament de Sant Sadurní ha celebrat el tradicional esmorzar de final d’any amb els mitjans de comunicació comarcals, en què s’ha fet un repàs de les principals accions realitzades durant aquest any 2017 i els principals projectes per a l’any vinent.
La trobada s’ha celebrat al nou Centre Cultural i l’han encapçalada l’alcalde, Josep Maria Ribas, i la primera tinent d’alcalde, Maria Rosell, acompanyats de la regidora de Cultura, Joventut i Cooperació, Montse Medall.
Josep Maria Ribas, ha fet un resum dels projectes prioritaris per al 2018 i ha començat recordant el canvi d’alcaldia a meitat del mandat i la voluntat de seguir amb el que recollia el pacte de govern. En relació a la possible afectació a nivell municipal del 155, ha explicat que hi havia alguna obra, com la rotonda del cementiri, que ja està licitada, s’hi havia de començar a treballar a finals d’any i no ha començat, no sabem si per culpa del 155 o no. Ribas ha explicat que aquesta rotonda, igual que la de l’accés cap a Gelida que se s’ha de començar a construir el primer trimestre de 2018, és molt important per la seguretat, tant per als vehicles com per a les moltes persones que creuen el cinturó caminant: per això es farà un pas de vianants molt il·luminat a la nit.
La compra de Can Guineu ha estat una altra de les qüestions destacades. L’Alcalde ha tornat a explicar que l’Ajuntament té una oferta tancada de 300.000 euros, els quals es podrien finançar amb la venda d’unes parcel·les al polígon Can Ferrer.
També ha exposat la intenció de consultar a la ciutadania l’ús que es farà de l’equipament, que pot estar dedicat a dependències administratives, a projectes de turisme o a serveis de l’Ajuntament que necessiten més espai com l’escola de Música.
Ribas també ha parlat del primer pressupost participatiu que es durà a terme l’any vinent, obrint a la ciutadania una partida de 90 o100 mil euros, un procés que haurà d’estar enllestit a finals de 2018.
La primera tinent d’Alcalde i regidora de Turisme i Promoció econòmica, Maria Rosell, ha explicat que s’està treballant per fer realitat la pista polivalent i ha destacat la redacció dels projectes per a la construcció d’un pis tutelat, així com la creació d’un viver de plantes per a ocupar persones amb discapacitat o risc d’exclusió social.
També ha explicat que el servei d’Acció Social es traslladarà a l’antiga Biblioteca quan l’edifici estigui adequat, així com l’Oficina d’habitatge que aquest dilluns ja ha obert portes a l’emplaçament, amb entrada per la plaça dels Gotims.
Josep Maria Ribas ha explicat que el ple d’aquest mes de desembre s’avançarà i serà extraordinari el dia 22 de desembre al matí, però que el Pressupost Municipal es portarà a aprovació en un ple extraordinari el mes de gener. L’alcalde ha explicat que enguany l’endeutament s’ha reduït fins al 24%, tot i les inversions que ha fet l’Ajuntament, la qual cosa col·loca el consistori en una bona salut econòmica. També ha avançat que s’està treballant per tal que el romanent de tresoreria de 2017 es pugui invertir en l’adequació del soterrani del centre Cultural per acollir-hi l’arxiu municipal i possiblement l’Escola d’Adults.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: