Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Rajoy ha visitat les caves Freixenet en campanya

Mariano Rajoy ha visitat les caves Freixenet i ha fet una crida perquè no hi hagi boicot a les empreses catalanes ni a Catalunya ni a la resta de l’Estat.

El lloc escollit per Mariano Rajoy en el seu segon dia de campanya a Catalunya no va ser casual. Va venir a les caves de Freixenet de Sant Sadurní. El president espanyol va visitar les caves acompanyat del president de Freixenet, Josep Lluís Bonet i del candidat del PP, Xavier Garcia Albiol. Bonet va agrair-li al president l’aplicació de l’article 155 que, segons va dir, ha tornat la normalitat.

Per la seva part Rajoy va prometre treballar per que totes les empreses que han traslladat la seva seu social tornin a Catalunya. Rajoy va dir que els empresaris creen riquesa i llocs de treball i que no tenen culpa de les decisions irresponsables d’alguns dirigents polítics.

En aquest sentit va fer una crida a que no hi hagi boicot a les empreses catalanes ni a la resta de l’Estat ni a Catalunya.

El president espanyol va assenyalar que més de 3.000 empreses hagin marxat de Catalunya per la inseguretat jurídica és d’una gravetat enorme.

Per la seva part el candidat Xavier Garcia Albiol, va defensar la necessitat que el proper govern de la Generalitat sigui constitucionalista i respecti la legalitat.

També va dirigir un missatge al PSC demanant que se centri en el que és  prioritari, en generar confiança a las empreses, en els 470.000 catalans que no tenen treball i que no estigui tant pendent de proposar indults per als  que han intentat provocar un cop a l’Estado.

La presència del president Mariano Rajoy ha Sant Sadurní va cridar l’atenció als membres del Comitè per la Defensa de la República que van convocar una concentració de protesta. Una hora abans eren al voltant d’unes vint persones i ja hi havia la presència de les forces de seguretat. Una nombrosa presència de furgones i membres dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra que van fer una barrera a l’alçada de la plaça Joan Sala, evitant que els manifestants s’acostessin a l’estació del ferrocarril i que tallessin el pas d’entrada a les caves Freixenet. A mesura que van anar passant els minuts es va incrementar el nombre de manifestants i que quan van arribar els cotxes oficials ja eren més d’un centenar amb crits de fora feixistes de Sant Sadurní.

Es van llançar alguns ous que no van arribar a impactar en cap vehicle. Els manifestants portaven diverses pancartes en les que es podia llegir “Rajoy tens les mans tacades” o “Amb el 155 serem ingovernables.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: