Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Junts per Catalunya ha guanyat les eleccions a Vilafranca i a l’Alt Penedès

La força més votada a Catalunya ha estat Ciutadans.

Amb 6.698 vots, que suposen el 29’4% de l’escrutini, Junts per Catalunya ha estat la força política més votada a Vilafranca en aquestes eleccions al Parlament Català. La segueix ERC amb 5.532 vots, i el 24%. Com a tercera força a la capital de l’Alt Penedès destaca Ciutadans amb 4.253 vots, sent el partit que més creix en percentatge arribant al 18’6%. La quarta força ha estat el PSC amb 2.445 vots, seguida de la CUP, que amb 1.541 ha tingut una forta davallada respecte a ara fa dos anys. Desprès hi ha Catalunya en Comú amb 1.262 vots i finalment el PP amb 743 vots i un descens percentual de gairebé dos punts i mig.

Unes dades, les de Vilafranca que, exceptuant el cas de Ciutadans, són comparables a les de Catalunya. En el cas del conjunt del país, però, cal destacar que Ciutadans ha estat la formació més votada i ha obtingut 37 diputats. Junts per Catalunya, a diferència del que deien les enquestes, s’ha situat per davant d’ERC, amb 34 diputats, ERC, ha obtingut 32 diputats, el PSC 17, 8 En comú-Podem, 4 la CUP i 3 el PP. Uns resultats que donen una majoria ajustada a les forces independentistes.

Tot seguit us oferim les valoracions recollides a la seu comarcal dels partits polítics a Vilafranca.

El candidat Ramon Riera, de Junts per Catalunya mostrava una satisfacció relativa, pels bons resultats, malgrat no ser la primera força.

A la seu d’ERC els dos candidats penedesencs, Lluïsa Llop i Pere Sàbat, valoraven que la suma de les forces independentistes dóna majoria.

El socialista Francisco Romero lamentava que dels resultats no en quedi clar un futur per avançar.

A la seu de VeC, Ramon Arnabat, tampoc no es mostrava satisfet amb els seus resultats.

Al Casal Popular es reuninen els representants de la CUP, el regidor Marcel Martínez, també mostrava decepció per la baixada del seu partit.

I qui tampoc no estava satisfet era el regidor Josep Ramon del PP amb una baixada de vots significativa tant a Vilafranca com a Catalunya en general.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: