Dissabte, 18 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Demà s’inaugura l’exposició fotogràfica del «Gran Desfile del Fuego»

Aquest divendres, a les vuit del vespre s’inaugura a l’Agrícol de Vilafranca, l’exposició fotogràfica «El Gran Desfile del Fuego».

Aquesta exposició fotogràfica ha estat produïda per l’Associació granollerina l’Olla dels Pobres i la seva presència a Vilafranca ha estat organitzada per l’Associació de Cultura Popular COET i el mateix Centre Artístic del Penedès, l’Agrícol.

A la inauguració assistirà Paco Cruz, membre de l’Olla dels Pobres, i Ramon Felipó, qui va ser estar present a la gran desfilada que es va fer durant les fires de l’Ascensió de Granollers del 1957. Cruz i Felipó faran una visita comentada de l’exposició. També assistirà algun portador del Drac de Vilafranca que va participar en aquesta cercavila i hi haurà plantat el Drac de Vilafranca.

«El Gran Desfile del Fuego» va ser una cercavila de dracs i balls de diables que es va celebrar l’any 1957 a Granollers, durant el marc de les Fires de l’Ascensió. En aquesta cercavila van participar un gran nombre de grups de foc que hi havia en aquells moments a Catalunya, entre d’altres el Drac i els Diables de Vilafranca.

L’exposició consta de diverses fotografies en blanc i negre i color, de gran qualitat artística. Aquestes fotografies provenen de tres arxius diferents: l’arxiu dels fotògrafs Brangulí, el fons fotogràfic de l’Arxiu Nacional de Catalunya i l’arxiu fotogràfica de la família de Montserrat Mas.

L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, de les cinc de la tarda a les vuit del vespre fins al dia 31 de desembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: