Divendres, 17 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Diabòlic reuneix una multitud a Vilafranca tot i la pluja i incorpora els balls parlats

El Diabòlic s’ha convertit en una cita indiscutible per als amants del foc, no només del Penedès sinó d’arreu.

Eren moltes les persones que tenien marcada al seu calendari la data del 30 d’abril. La vigília de l’1 de maig tenia lloc la setzena edició del Diabòlic, un esdeveniment autogestionat pel Ball de Diables de Vilafranca, que s’ha anat fent gran any rere any i que s’ha convertit en una cita indiscutible per als amants del foc, no només del Penedès sinó d’arreu.

El Diabòlic començava amb una tabalada amb sortida des del passatge Alcover, on estaven reunides les colles participants: a banda dels amfitrions, el Drac de Valls, els Boiets de Foc de Vilafranca de Bonany, el Ball de Diables de Ribes Colla Jove, i els Balls de Diables de La Llacuna i Tarragona.

Allà, el president del Ball de Diables de Vilafranca, Oriol Celis, parlava de la importància de l’esdeveniment.

En aquesta setzena edició, la novetat era la incorporació dels balls parlats que es van poder veure al Palau Baltà.

Minuts abans de la sortida, el cap de versos, Pau Senabre, explicava com havien plantejat aquesta novetat del Diabòlic.

Després de la mostra de balls parlats, el tret de sortida del Diabòlic tenia lloc a la plaça de la Vila, amb l’entrada de totes les colles participants i l’inici del recorregut que els havia de portar fins a la plaça de la Creu de Santa Digna.

Durant el recorregut va ploure, però el Ball de Diables ja havia anunciat que tot es faria tal i com estava previst malgrat la pluja.

La festa va acabar amb un multitudinari concert al carrer Magarola amb Raggatunning i Kimberly Clark. També es va establir un punt lila per atendre possibles agressions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: