Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca inaugura el Camí del vi

Vilafranca inaugura el Camí del vi, un itinerari interpretatiu que integra la ciutat, l’entorn i la personalitat vitivinícola del territori.

Aquest dilluns al matí ha quedat inaugurat oficialment el Camí del vi, un projecte de l’Ajuntament de Vilafranca per dotar la ciutat d’un itinerari interpretatiu que integra la vila amb el seu entorn amb el vi com a fil conductor.

Una comitiva encapçalada per l’alcalde Pere Regull, el director general de Turisme de la Generalitat Octavi Bono i el president d’Enoturisme Penedès Sergi Vallès, a més d’altres regidors, tècnics i periodistes, ha fet el recorregut que separa el parc de Sant Julià i la torre de les aigües de La Bleda en bicicleta elèctrica. Pel camí, la comitiva anava parant a les anomenades “estacions” del vi. Són vuit elements que permeten interactuar i descobrir informació o sensacions vinculades al vi i la vinya, la pagesia i el paisatge.

La regidora de Promoció Turística M. Dolors Rius apunta que ara el projecte entra en la fase de promoció i difusió i que l’objectiu és arribar als turistes i possibles visitants. Però afegeix que és fonamental que els propis vilafranquins i penedesencs coneguin el recurs i se’l facin seu.

Per la seva part, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull recorda que el govern està treballant per millorar l’entorn immediat de la vila amb aquest projecte i amb altres com el de la carretera de Guardiola.

El director general de Turisme Octavi Bono explica que el Camí del vi s’ha pogut fer realitat a través dels plans de foment de la Generalitat, amb una inversió de 350.000€ al 50% entre la Generalitat i l’Ajuntament en tres anys.

El Camí del vi conclou a la torre de les aigües, on l’empresa municipal Aigües de Vilafranca hi preveu fer un centre d’interpretació sobre l’ús d’aquest espai al llarg del temps. Allà, la visita ha acabat amb un maridatge de vins i catànies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: