Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els veïns que reclamen el Centre Cívic a l’Espirall s’han reunit amb Pere Regull

Els veïns que reclamen el Centre Cívic a l’Espirall s’han reunit amb Pere Regull

La trobada es va fer la setmana passada, però els veïns comenten que no han aconseguit gaire propostes concretes.

Recordem que aquest grup de veïns va lliurar 900 signatures reclamant aquest equipament el passat 4 de juliol a l’Ajuntament de Vilafranca, juntament amb una petició de reunió per parlar del compliment del Projecte de la Llei de Barris a l’Espirall. Finalment la passada setmana ens van reunir amb Pere Regull i dos regidors per parlar-ne.
Els veïns han fet pública una nota en què diuen que començades recentment les obres per remodelar els espais de la plaça Dr.Bonet, que no la construcció d’un Centre Cívic, es va parlar de com els veïns i veïnes podrien participar en l’ús que és vol fer d’aquests espais municipals, petició que va ser acceptada sense concretar el com. Se’ls va dir, comenten que ja se’n parlaria més endavant.
Un altre tema que es va plantejar va ser la necessitat de que un professional fes de dinamitzador social dels espais del barri. Aquest compromís, diuen els veïns, també va quedar sobre la taula.
La gent que ha defensat un Centre Cívic continua defensant que necessiten espais comuns per facilitar l’intercanvi cultural, donar suport als infants que per falta de recursos no disposen de noves tecnologies a casa seva ni per participar en activitats de lleure a fora de l’horari escolar, espai de lectura pel barri, infants, dones o gent gran, així com trobar un nou espai pel Casal d’Avis que reuneixi unes millors condicions. Demanen també millorar els espais de joc a les places i obrir la pista de l’escola Pau Boada que es va fer com a part del Projecte de la Llei de Barris i els patis de les escoles.
Expliquen finalment que l’alcalde Pere Regull els ha reiterat la necessitat d’un Centre Cívic a l’Espirall, i s’ha mostrat obert a la possibilitat de que quan la Generalitat faci efectiu els diners que ha de pagar corresponents a la Llei de Barris, aquest projecte es vagi ampliant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: