Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Renda Garantida vol assegurar uns ingressos mínims a la població en situació de pobresa

La Renda Garantida de Ciutadania és una nova prestació que apareix a Catalunya aprovada a proposta d’una ILP fa 3 mesos i negociada amb el Govern.

Aquesta renda que va entrar en funcionament el passat 15 de setembre pretén assegurar uns ingressos mínims a la població de Catalunya que es pugui trobar en un moment difícil o en una situació de pobresa i alhora ajudar aquestes persones a fer processos d’empoderament i de transició a la inserció laboral. En una entrevista el director general d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa, Josep Vidal, ens explicava que la principal diferencia que hi ha amb la Renda Mínima d’Inserció és que no només pretén que la gent visqui sinó que tiri endavant.

Al sol·licitant d’aquesta prestació, si encara no està a punt per treballar degut a la seva situació personal se’l derivarà a Serveis Socials per fer un pla d’inclusió social. En el cas de que estigui preparat per entrar de nou en el món laboral se’l derivarà a serveis d’inserció laboral. Tal com explica Vidal, la Renda Garantida vol ajudar a que les persones tinguin feina i situar-les laboralment al nivell de la resta d’Europa.

Per a poder optar a la Renda Garantida s’han d’acomplir uns requisits que passarien per estar en una situació de pobresa, que es tradueix en no tenir ingressos mínims durant 6 mesos; els sol·licitants no poden ser receptors d’una prestació de servei residencial permanent; han d’estar empadronats i amb residència efectiva des de fa com a mínim 24 mesos i tenir més de 23 anys amb excepció dels que tinguin fills al seu càrrec. La llei diu que un cop tramitada la sol·licitud, la resolució es farà efectiva al cap de 4 mesos.

El Departament de Treball ha posat a disposició dels ciutadans el telèfon gratuït 900 400 012 per atendre les consultes de les persones que creguin que tenen dret a la renda garantida així com el web www.rendagarantida.gencat.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: