Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ja és oberta la convocatòria de la IV Beca Emili Giralt Raventós – Cultures del Vi

VINSEUM convoca la beca amb la voluntat de prestigiar la investigació de temes vitivinícoles des de la vessant cultural i de fomentar la recerca sobre aspectes socioculturals i històrics sobre el vi.

Amb aquesta beca el museu vol fomentar la implicació del sector del vi amb la cultura alhora que potenciar la imatge de VINSEUM com a punt de referència nacional i internacional pel que fa a la recerca i la difusió del coneixement sobre les cultures del vi.

La dotació de la beca és de 3.000€ gràcies a la col·laboració de Fundació Privada Mútua Catalana.

Només poden optar a aquesta convocatòria projectes de recerca redactats en català.

El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 10 de novembre de 2017.

Les bases de la convocatòria es poden descarregar a www.vinseum.cat

La primera Beca Emili Giralt es va convocar l’any 2007. Des de l’inici es va tractar d’una convocatòria biennal que havia d’alternar en el temps amb la Beca Cristòfor Mestre, també biennal.

Després d’uns anys d’aturada obligada per la crisi, l’any 2016 des de VINSEUM es va reprendre un projecte que pretén impulsar la recerca sobre la cultura del vi als territoris de parla catalana. Des d’aleshores la convocatòria de la beca és anual. L’historiador Raimon Soler va ser el guanyador de la III Beca amb el projecte Viticultura, desigualtat i conflicte agrari. La lluita per la terra a la Catalunya vitícola, 1900-1939.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: