Divendres, 25 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“Els paisatges a la taula”, una mostra promoguda per la Xarxa de Museus d’Etnologia a Vinseum

Aquesta és la primera exposició de la Xarxa de Museus en la que hi participa Vinseum, que també ha cedit algunes de les peces que s’hi mostren.

El passat 25 d’agost Vinseum va inaugurar l’exposició “Els paisatges a la taula”, que en els darrers mesos ha estat rodant per diferents museus des de l’any 2016, i ara ha arribat a la capital de l’Alt Penedès i a un museu que ha cedit també algunes peces que componen la mostra.
Aquesta és la primera exposició de la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya en què Vinseum hi participa, concretament amb la cessió de 14 objectes de la seva col·lecció. Es tracta d’atuells del vi, i 5 exemplars de les llavors datades en època del Bronze final i trobades al jaciment de la Font de la Canya.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, destacava que és habitual que Vinseum aculli exposicions interessants en el marc de la Festa Major, i enguany amb un tema prou adequat com és el d’apropar la gastronomia, el territori i l’art en el que és el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.
En la presentació de l’exposició s’explica que la voluntat de comprendre la cuina ens obliga a mirar el paisatge, i la pregunta que es fan és si el nostre paisatge configura la nostra taula. Un fet que segurament ha estat així durant molt de temps, però que avui dia i en gran part a causa de la globalització ja no ho és tant.
Resseguir el camí del paisatge a la taula demana conèixer quina és l’agroramaderia i la pesca, el mercat que les apropa a les cuines i les taules que s’omplen de comensals.
L’exposició es pot visitar a Vinseum fins el 15 d’octubre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: