Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PdeCat presenta 40 esmenes als pressupostos de l’Estat per la Vegueria Penedès

Aquest dilluns la seu del PdeCat de Vilafranca va acollir una roda de premsa per explicar les esmenes als Pressupostos de l’Estat que afecten el territori de la Vegueria.

L’acte comptava amb el Portaveu al Congrés, en Carles Campuzano, acompanyat de Jaume Casañas, president de la zona de la vegueria del Penedès al partit, Pere Regull, alcalde de Vilafranca, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià i la regidora d’Igualada, Àngels Chacón.

Campuzano va explicar que el seu partit ha presentat més de 40 esmenes per millorar el Penedès.

Abans va voler recordar que van rebutjar els pressupostos que han pactat el PP i Ciutadans perquè no representen una millora substancial per Catalunya. Tot al contrari, són inferiors en inversió d’infraestructures que els darrers aprovats per el PP del 2015.

El diputat va remarcar que no fan front a les necessitats de la gent gran ni lluiten de forma suficient contra la pobresa infantil, i per Catalunya evidencien que l’operació diàleg no existeix.

Per la seva banda els representants del territori van apuntar en quina línia es presenten les esmenes parcials de la Vegueria Penedès. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va destacar la reclamació de la cobertura de les vies fins el Pont de Moja.

L’altra petició en forma d’esmena parcial és una aportació de l’Estat de 2M€ per les obres d’ampliació del Vinseum, un projecte en el que Europa ja hi ha apostat amb una aportació dels fons FEDER.

Carles Campuzano va dir que les 40 esmenes del territori de la Vegueria suposen un valor de 25M€ i aborden qüestions pendents d’infraestructures com per exemple la carretera nacional N-340, altres respecte la xarxa ferroviària de rodalies i de l’alta velocitat, també hi ha esmenes de reforç al teixit econòmic i d’altres vinculades a l’oferta cultural de la Vegueria Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: