Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat una jornada tècnica sobre la biomassa de vinya

En ple tram final del projecte Vinyes per calor, emmarcat en el Programa Life de la UE, l’Ajuntament de Vilafranca va organitzar el passat 27 d’abril una jornada tècnica.

L’objectiu de la jornada, que tenia lloc a l’Arxiu Comarcal, era que els especialistes en energia que assessoren administracions i empreses, especialment les vinculades al cercle de la vinya, poguessin debatre sobre la possibilitat d’emprar biomassa de la vinya per produir energia tèrmica.

Un dels ponents de la jornada va ser l’Albert Casas, que fa l’assistència tècnica de la caldera instal·lada al Districte de Calor de la Girada. Casas destacava que el combustible originat amb les restes de poda de la vinya és diferent al pèl·let o a l’estella però també és eficient.

El regidor de medi ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, Josep M. Martí, destacava, per la seva banda, la importància de donar a conèixer la possibilitat de fer servir les restes de la vinya per a produir energia i estendre així la iniciativa desenvolupada al programa Vinyes per calor.

La jornada va acabar amb una visita a la sala de calderes del Districte de Calor de La Girada, situada al costat de l’Arxiu Comarcal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: