Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les matinades del Carnestoltes s’han acompanyat enguany d’un vermut electrònic

Com ja ve sent una tradició a Vilafranca el rei Carnestoltes aquest dissabte ha anat de matinades.

I com és habitual en ell les matinades començaven un xic més tard del que és normal en una activitat que, com el seu propi no indica, acostuma a ser al matí, ben d’hora ben d’hora. Les matinades del rei Carnestoltes sempre comencen a les 12 del migdia. En aquesta ocasió amb una Cort molt nombrosa es van reunir a la Plaça del Penedès i es van fer una foto de família abans de començar el recorregut. Alguns seguidors del rei i la Concubina van aprofitar per fer-s’hi fotos per la posteritat. Mentre, en Confetinet anava fent de les seves amb el públic més infantil.  Els acompanyava la Banda de Música de l’Escola municipal Maria Dolors Calvet, que va començar la seva actuació amb una peça davant mateix del monument als Falcons.

Tot seguit va començar el recorregut de les matinades al mercat amb el Rei Carnestoltes i la seva Cort, a més de la Banda de l’Escola Municipal de Música. Van passar pel bell mig de les parades de la rambla Sant Francesc amb un seguici en el que no hi faltaven representants dels poders fàctics, de l’església i de la guàrdia civil. Pels carrers estrets del centre de la vila i al so del “Paquito el Chocolatero” es van arribar fins a la plaça de Sant Joan. On van fer parada per ballar damunt de la font, com si es tractés d’un escenari.

Tampoc van faltar dos clàssics de les matinades, com l’entrada al mercat de la carn per animar als paradistes i als clients del mercat a celebrar el carnaval i finalment també l’entrada, silenciosa, a la biblioteca Torras i Bages, que va trencar el silenci que acostuma a acompanyar aquest centre de lectura.

Quan el seguici reial de les Matinades al Mercat estava de de tornada a la Plaça Penedès s’oferia una de les novetats del carnaval d’enguany a Vilafranca. Era un vermut electrònic.

El vermut electrònic va acollir força gent jove a la plaça del Penedès amb ganes de continuar la gresca del carnaval. En aquest cas la música la punxava el Dj Dumi

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: