Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca enterra el Rei Carnestoltes i es prepara per la rua de la Resurrecció

La rua serà aqeust divendres a partir de dos quarts de nou del vespre

Ahir dimecres de cendra una part dels vilafranquins i vilafranquines van voler donar l’últim adeu al Rei Carnestoltes, que va morir dilluns en veure’s morir a ell mateix per la televisió en una notícia de l’any anterior. Dimarts es va dur a terme la vetlla i ahir dimecres es va celebrar el seu enterrament amb un seguici fúnebre que va començar a la plaça de la Vila amb la capella ardent del Rei. La vídua del Rei estava molt trista. La vídua també va voler agraïr a tothom el suport en uns moments molt difícils.

El seguici fúnebre es va dirigir al parc Tívoli acompanyat per l’escola de música maria dolors calvet i els tabalers dels diables de Vilafranca. Un cop van arribar al parc es va fer la lectura del testament, es va cremar el fèretre i després es va dur a terme la tradicional sardinada.

Però a Vilafranca el carnaval no acaba amb l’enterrament del Rei sinó que aquest divendres a partir de dos quarts de nou del vespre hi ha la Rua de la Ressurrecció, que comptarà amb 26 carrosses i 8 comparses. Àngel Hom és el cap del servei de cultura.

La festa acabarà a la rambla de Sant Francesc amb el dj Jordi Rivas i també cal destacar que hi haurà un punt lila fix a la rambla i un altre en forma de parella itinerant que s’anirà desplaçant durant la rua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: