Diumenge, 14 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’amplia l’objectiu del Verkami per ‘Milà, resistència a la muntanya’

Els promotors del documental ‘Milà, resistència a la muntanya’ amplien la campanya de micromecenatge gràcies a la bona resposta dels mecenes.

‘Milà, resistència a la muntanya’ és un projecte de documental per explicar i homenatjar la figura de Josep Milà i Atzet, pagès vilafranquí nascut el 21 de desembre de 1921 que, a més d’exercir resistència a les imposicions del franquisme des de l’excursionisme va acabar fent muntanya a més de 150 països de tots els continents del món, pujant els cims més alts de tots els països d’Europa.

El documental el promou l’associació Correm per la terra, que té per objectiu la promoció i el foment de l’esport de muntanya com a mitjà per conèixer i defensar la natura i cultura del territori.

L’elaboració de l’audiovisual, que ha estat encarregat a la productora vilafranquina Nebraska Produccions, s’ha de finançar en bona part a través del micromecenatge. L’objectiu inicial es va fixar en 6.000 euros però, a manca de 14 dies per acabar el termini, se n’han obtingut 6.495 a través de les aportacions de 239 mecenes. Aquesta bona resposta ha animat els promotors a ampliar el pressupo st a 10.000 euros i reforçar les recompenses als mecenes amb l’edició d’un llibre il·lustrat per Lluís Masachs. N’hi ha moltes altres.

Un dels principals objectius de l’ampliació del pressupost és poder portar Milà a alguns dels cims emblemàtics que va coronar durant la seva joventut i captar el moment del retorn amb les càmeres.
Des de Correm per la terra, Xavi Aranda explica que Milà il·lustra la resistència de moltes persones i que cal explicar la seva història.

Segons el calendari que han previst els impulsors del projecte, durant els dos primers mesos de l’any s’acabarien d’enregistrar entrevistes i escenes; entre març i juny es faria l’edició del documental i, al juliol, la postproducció. L’estrena està prevista pel mes de setembre. Es farà a Vilafranca i serà llavors quan els mecenes rebran les seves recompenses en funció de les aportacions que hagin fet. Als qui no hi puguin assistir, se’ls hi enviarà a casa directament.

Verkami: ‘Milà, resistència a la muntanya’

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: