Dilluns, 21 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Art-Mirall confronta Ramon de Penyafort i Ramon Llull en una exposició

La capella de Sant Joan acull des del dissabte la instal·lació ‘Ramon de Penyafort i Ramon Llull. Lògiques naturals: la il·luminació aplicada a la vida”.

Es tracta d’una intervenció artística promoguda per l’Associació Art-Mirall, una entitat que es va presentar en societat l’any passat, també en el marc de les Festes de Sant Raimon i la mateixa capella,  amb una mostra que es deia “Raimon de Penyafort – terra vermellenca’.

En aquesta ocasió s’ha fet diverses intervencions simbòliques d’elements de la natura, o relacionades amb la lògica, centrades en el pensament dels dos personatges cabdals de la cultura catalana i que van ser coetanis, al segle XIII. Dues personalitats que es van conèixer.

La mostra ofereix una instal·lació de terra-vermellenca amb Lògiques Naturals. Amb obres de Vicky Benítez, Silvia Arniches, Juan Carlos Beneyto i el Taller Trilítico.

En un espai central s’hi pot veure l’arbre de la ciència en el que es basava el pensament de Ramon Llull. Un arbre , també representat per diferents elements naturals que hi ha a l’exposició. També es poden observar pintures amb figures geomètriques que es van desconstruint i que fan al·legoria de lògica. Natura i lògica que es troben en el fonament del debat filosòfic entre Llull i Sant Ramon de Penyafort.

També hi ha una intervenció que juga amb el sentit i les lletres de la paraula Ramon.

La mostra, que es podrà veure a la Capella de Sant Joan fins el 22 de gener,  estarà acompanyada també per un cicle d’experimentació Sonoro i Visual, amb intervencions de diversos artistes com Juan Manuel Castrillo,  Alex Ibañez, Jorge Cañas, Primo Gabiano, Liton Plot, o Mariana Hristova, entre d’altres.

També relacionada amb l’exposició el proper 18 de gener hi haurà una taula rodona a la biblioteca Torras i Bages per parlar Ramon de Penyafort i Ramon Llull amb la intervenció del filòleg Joan Solé Bordes, el musicòleg

Joan Cuscó, l’expert en literatura medieval, Albert Soler, i el globalista Salvador Guasch. Una taula rodona que estarà moderada per la directora de la biblioteca, Núria del Campo.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: