Dissabte, 13 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gogistes Penedesencs presenta la quarta carpeta de recull, amb 50 goigs anteriors al segle XX

La presentació es feia a la sala Mossèn Vinyeta de Vilafranca, i era la quarta carpeta de recull de goigs de les comarques penedesenques que editava Gogistes Penedesencs.

El seu president, Antoni Segarra, comentava que la última que havien presentat era l’any 2009, i que ara afrontaven aquest repte des de la pròpia associació. La intenció continua sent difondre una tradició com la del cant dels goigs, recollint-ne 50 més de diferents que se sumen ja als de les tres carpetes anteriors. Per tant amb un recull global ja de 200 goigs anteriors al segle XX.
De goigs n’hi ha de molts tipus i dedicats a diversitat de sants i santes. Normalment amb lletres i tonades per cantar-los força senzilles.
Entre les goigs que tenen recollits, com és lògic n’hi ha força de Vilafranca dedicats a Sant Fèlix, que tenen petites variacions i que per tant estan recollits en les diferents carpetes per la seva singularitat. La intenció de l’Associació és continuar fent aquests reculls, com a mínim amb els prop de cent que encara tenen recollits i no editats en aquestes carpetes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: