Dissabte, 21 de Maig de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Tècnics de les Diputacions de Barcelona i Lleida visiten la caldera de biomassa de Sant Sadurní

Tècnics de les Diputacions de Barcelona i Lleida visiten la caldera de biomassa de Sant Sadurní

La caldera de biomassa que l’Ajuntament de Sant Sadurní ha posat en marxa abasteix l’escola Jacint Verdaguer, l’escola bressol La Fil·loxereta, la piscina i el pavelló municipal.

Tècnics de Diputació de Barcelona i de la Diputació de Lleida han visitat aquest dilluns la caldera de biomassa que l’Ajuntament de Sant Sadurní ha posat en marxa per abastir el servei dels equipaments municipals de l’escola Jacint Verdaguer, l’escola bressol La Fil·loxereta, la piscina i el pavelló municipal, un projecte que la Diputació de Barcelona ha subvencionat amb 90.000 euros.
La Diputació de Lleida ha volgut conèixer de prop l’experiència sadurninenca amb la intenció de posar en marxa un programa d’ajuda als petits Ajuntaments del Pirineu lleidetà perquè comencin a treballar amb aquesta font d’energia sostenible, en un lloc on és abundant l’estella forestal, font d’aliment d’aquestes calderes que ofereixen grans beneficis a la societat i a l’economia. No és el primer cop que tècnics i polítics s’interessen per la caldera i la visiten com a experiència pionera; el mes d’abril passat, per exemple, regidors i tècnics de Sant Pere de Ribas ja es van interessar pel projecte.
La caldera de biomassa, que està instal·lada en un lateral del pavelló municipal al costat del carrer Gelida, té una capacitat de 500 quilovats i produeix calor i aigua calenta alimentada d’estella forestal i poda de vinya. Tot i que ja està en ple rendiment, el proper diumenge 27 de novembre s’inaugurarà oficialment i es durà a terme una jornada de portes obertes perquè la pugui veure de prop totes les persones que hi estiguin interessades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: