Dimarts, 5 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Gelida congela els impostos i les taxes per al 2017

La proposta de taxes i preus públics va ser aprovada amb els vots dels grup del govern, PSC i ICV, i els vots contraris dels grups de l’oposició, ERC, CDC i la CUP.

El Ple de l’Ajuntament de Gelida, en sessió celebrada aquesta setmana, va aprovar, amb els vots favorables dels grups del govern municipal, PSC i ICV, i els vots contraris dels grups de l’oposició, ERC, CDC i la CUP, les ordenances fiscals per a l’exercici 2017.
Amb la voluntat de no incrementar la pressió fiscal, i atenent a la crítica situació de moltes famílies, la proposta presentada congela tots els impostos i les taxes, mantenint els valors i les bonificacions aprovades durant l’any 2016. Des de fa més de quatre anys els impostos i les taxes més destacables no han estat incrementades IBI, vehicles, construcció, recollida de residus i llicencies urbanístiques entre d’altres.
En qualsevol cas, i en referència a les ordenances per al 2017, cal esmentar que les úniques modificacions plantejades, més enllà de les que venen motivades per al compliment i/o adaptació a les noves normatives vigents d’aplicació de les pròpies ordenances, per assolir una millora de la gestió administrativa dels tributs, han estat l’increment al 75% de la bonificació de la quota de l’impost de vehicles, per a tots aquells vehicles que per la seva classe de carburant utilitzat, o per les característiques del seu motor, produeixen menor impacte ambiental.
Per altra banda, en la taxa de prestació del servei de control i inspecció del registre de gossos i altres animals, i servei de prevenció sanitària, s’han introduït diferents valors que fan referència a la recollida dels animals, estada, manutenció, custòdia i la identificació de l’animal mitjançant la col·locació del microxip.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: