Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Finalitza amb èxit el projecte enoturístic “La Verema del Cava”

Finalitza amb èxit el projecte enoturístic “La Verema del Cava”

Un grup de cellers elaboradors de Cava ubicats al Penedès s’ha agrupat durant aquesta verema per oferir un ventall d’experiències lúdiques. Hi han participat més de 700 persones.

La patronal Institut del Cava ha impulsat aquest entramat de propostes originals, adaptades a tots els públics, que han tingut lloc a tretze cellers associats. Més de 700 assistents han participat a la trentena de propostes ofertes per Codorníu, Giró Ribot, Gramona, Juvé & Camps, Llopart, Mestres, Pinord, Recaredo, Sumarroca, Torelló, Vallformosa, Vilarnau i Vins el Cep.
Durant els caps de setmana d’agost i setembre, La Verema del Cava ha promogut l’enoturisme en una època tan assenyalada per a les vinyes. Concerts de música en directe, tallers d’aromes, esmorzars de pagès, passeigs amb llanternes sota la lluna, sopars entre vinyes, projeccions de cinema, lectures de contes per a adults, gimcanes entre vinyes o viatges amb carruatges per entendre com era la verema dels nostres avis han estat només algunes de les activitats programades.
Aquest projecte és el primer resultat d’una iniciativa engegada des de l’Institut del Cava que buscarà promoure l’enoturisme al llarg de tot l’any. Segons l’Informe de visitants a cellers associats a les “Rutas del Vino de España 2015” elaborat per ACEVIN, el Penedès segueix encapçalant el rànquing de les rutes del vi més visitades de tot l’Estat espanyol, amb 464.825 visitants. Aquesta dada posa de manifest el potencial que té el turisme enològic com una font d’ingressos alternatius dels cellers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: