Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest mes d’octubre s’ha iniciat una nova temporada del mercat d’artesania de Vilafranca

Aquest mercat, que tindrà lloc cada segon diumenge de mes, fins al mes de juny, a la rambla de Sant Francesc, començava diumenge passat amb l’inconvenient del temps.

Un temps plujós i gris que va afectar la presència de públic i amb la coincidència del Cavatast, que va motivar l’absència d’algunes parades. Malgrat tot el balanç que n’han fet alguns dels paradistes que sí que hi van participar no ha estat del tot negatiu.

Es tracta d’un mercat on s’hi pot trobar tota mena d’artesania, a més de productes de brocanters i antiquaris, i també obres de pintors i artistes de la comarca.

Les característiques d’aquest tipus de productes fan que la venda per internet no els sigui una competència i que el mercat tingui tanta vigència com sempre.

Alguns dels paradistes, com ara el vilafranquí Mingo Girona, pensen que li fa falta un major impuls al mercat perquè tingui més èxit. Girona també reconeix que començar la temporada sota la pluja, i coincidint amb el Cavatast,  és més complicat.

Malgrat tot alguns dels paradistes sortien prou satisfets del primer mercat de la temporada. És el cas del Juan José Sánchez, un perruquer que comercialitza una crema artesana de la seva creació.

El mercat d’artesania, brocanters i pintors compta amb més de 50 parades d’artesania de tot tipus, alimentària, ceràmica, bijuteria, decoració, perfumeria i cosmètica, articles de fusta, joieria o roba. També hi ha parades de brocanters i parades de dibuix i pintura d’artistes del Penedès.

Aquest mercat està organitzat pel Col·lectiu d’artesans, brocanters i pintors del Penedès amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: