Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Escolania de Montserrat actuarà a Santa Maria per col·laborar amb la campanya de restauració

L’Escolania de Montserrat actuarà a Santa Maria per col·laborar amb la campanya de restauració

El concert es farà el divendres 11 de novembre, a la mateixa Basílica. Aquesta nova fase d’obres de restauració té un pressupost de 180.000€.

Durant els primers mesos d’aquest any van realitzar-se els treballs de restauració del primer tram de la façana sud de l’església de Santa Maria, entre el campanar i la porta lateral. Ara s’inicia la campanya per dur a terme la continuació dels treballs a la façana sud fins arribar a la plaça de Jaume I. A banda de les subvencions que es demanen als organismes oficials, des de la comissió Santa Maria 2020 es continuen programant actes que contribueixin a oferir activitats musicals de qualitat a Vilafranca, donar a conèixer la tasca de la comissió i cobrir part del pressupost per finalitzar aquesta fase, que en aquest cas és de 180.000€. En aquest segon tram es treballarà en la neteja de la façana sud entre la porta lateral i la façana principal, el remat dels murs i els contraforts. Això inclou els vitralls, entre els que hi ha els de sant Fèlix i el dels Castellers de Vilafranca, les gàrgoles, continuar recuperant les restes de la teulada original a la part superior, i les pintures del segle XVIII dels murs, així com documentar les marques de picapedrer, i qualsevol altra novetat que pugues aparèixer durant els treballs.
Per continuar recaptant fons, el proper 11 de novembre, a 2/4 de 9 del vespre, l’Escolania de Montserrat oferirà un concert a l’església de Santa Maria patrocinat per la Fundació Pinnae. La recaptació anirà a benefici de la segona fase de les obres. Les entrades tindran un preu de 15€, i es poden adquirir a la Rectoria, a Cal Solà, a Terradesports, i al Parquet.
Per col·laborar en aquesta fase es podran apadrinar vitralls, fent una aportació al CC ES16 0075 0769 3106 0060 8117 del Banco Popular.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: