Dissabte, 30 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Consells Comarcals s’afegeixen al Pla Estratègic per impulsar l’economia de l’àmbit Penedès

Tot i que ja feia temps que hi col·laboraven, és el primer cop que els Consells Comarcals participen i s’incorporen al procés de redacció del Pla Estratègic del Penedès.

La Vil·la Museu Pau Casals, a Sant Salvador el Vendrell, ha acollit aquest dimecres la signatura del compromís per impulsar l’economia dels polígons industrials i de sinergies entre el turisme de costa i l’interior de l’Àmbit Penedès. Un acte organitzat per la Fundació Pro-Penedès.
Un acte en què a banda de les quatre capitals de comarca i representants dels sectors econòmics del territori; per primer cop s’hi implicaven directament els Consells Comarcals de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Anoia i Garraf. Un fet que era valorant de manera molt positiva per tots els assistents.
Amb el document que se signava aquesta setmana, es posaven les línies bàsiques de treball per tal de potenciar els polígons industrials, però també per la seva racionalització en quan a implantació territorial; i es buscava crear les sinergies necessàries per aprofitar els potencials turístics diferencials dels quatre territoris.
En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, comentava que calia també aprofitar els eixos que representen la C-15 i l’AP-7/N340 per a la connectivitat del gran Penedès.
Pere Regull, alcalde de Vilafranca, remarcava que es tractava d’un pas important per confirmar el treball conjunt que s’està fent ja des de fa temps a les quatre comarques. Treballs que s’han fet en àmbits com ara les TIC, els polígons o la mobilitat.
Els signants del compromís destacaven també què el document referma la voluntat de treball conjunt d’uns territoris que són complementaris. Una tasca que ha permetre un Penedès fort que tingui un pes i presència importants a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: