Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots estrenen la Torre de vuit amb folre a la diada de Màrtirs

Els Xicots, malgrat no assolir el cinc de vuit, s’anoten a la diada de Màrtirs Street la millor diada de l’any, amb tres castells de vuit descarregats.

Diada a la plaça de la Vall del Castell en solitari dels Xicots de Vilafranca, davant la renúncia a assistir-hi a darrera hora dels Castellers de Barcelona. Malgrat no tenir cap companyia a plaça els Xicots no van renunciar a poder oferir els seus millors castells aplegant uns quants afeccionats i amics per garantir uns bons peus.

Van iniciar la diada descarregant el seu tretzè tres de vuit de la temporada. Un castell que tenen ben agafat de mides i que per Festa Major garanteix el castell de nou. La aposta de la jornada, fins i tot per sobre del cinc de vuit, era assolir la torre de vuit amb folre. Renovada respecte a la temporada passada, tant al tronc com en el folre, se’n van sortir amb comoditat en la primera posada en escena, descarregant una més que correcte torre, amb un folre més resolutiu del que esperaven i una bona resposta del peu. Es podien treure l’espina de la darrera del 2015, pel Roser, que els va quedar en intent.

En tercera ronda van atacar el cinc de vuit, que ja havien carregat a La Granada feia un mes, que ben aviat va presentar massa batalla. Mogut a quarts i incòmode a segons, amb criteri van decidir baixar-lo per evitar una caiguda cantada. Van repetir amb un ben resolt quatre de vuit, el catorzè de la temporada.

Els Xicots s’anotaven la millor diada de l’any, amb tres castells de vuit descarregats. Per absència de l’enxaneta titular, van posposar l’atac al pilar de sis.

L’endemà diumenge al migdia, els Xicots de Vilafranca van assistir a la Festa Major de Canaletas a Cabrera d’Anoia, on van fer el tres i el quatre de set, i un quatre de sis amb agulla femení.

Setmana vinent amb doble compromís pels Xicots. Diumenge 14 a la tarda a Malgrat de Mar i dilluns 15, també a la tarda, a Castelldefels, plaça del Baix Llobregat on els Xicots podrien portar de nou la torre i el cinc de vuit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: