Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La capta fa arribar l’ambient festamajorenc als barris de Vilafranca

Enguany fa tres anys que es va modificar el sistema de la capta de la Festa Major.

Fins aleshores la capta recorria tots els carrers de la vila, fent arribar el programa d’actes porta a porta, entre dos dies. L’any 2014 els organitzadors de la capta i els administradors van optar per reformular aquesta activitat. El primer dia al matí es manté el mateix sistema, arribant als carrers més cèntrics i per les tardes es munten parades als diferents barris on són els veïns interessats els que s’hi acosten per comprar el programa. El matí de segon dia de capta els administradors s’acosten a deferents centres d’assistència social, com poden ser les residències de gent gran, per portar també l’ambient de festa major a les persones que tenen dificultats per sortir al carrer.

Aquest matí de dijous han anat a diversos centres, com pot ser per exemple la residència evangelista del carrer Amàlia Soler o el Centre Sociosaniari Ricard Fortuny. És una visita molt emotiva i agraïda per a les persones residents.

En el transcurs d’aquesta visita hem pogut demanar un balanç econòmic del primer dia de capta a l’administrador Raimon Solà. En primer lloc ha recordat que és una capta de les més avançades en el calendari que s’han fet mai. Malgrat tot està satisfets pels resultats de vendes. Al matí es va arribar a uns 15.000€ i per la tarda es van recaptar uns 13.000€.

D’altra banda cal destacar també el bon ambient viscut ahir a la tarda a diferents barris on es van muntar parades per la venda del programa i activitats per la mainada.

Per exemple a la plaça de la Sardana al barri de Sant Julià hi havia un grup de grallers i tallers de manualitats.

L’administradora, Elisabet Gonzàlez, destaca aquesta presència als barris d’elements de la festa major.

La associacions de veïns col.laboren amb la capta ajudant a l’organització de les parades i muntant activitats.

Un altre barri on es va muntar parada aquest dimecres va ser el del Poble Nou, al Parc Tívoli, on hi havia inflables, un grup de grallers i el ball de Nans, entre d’altres.

Aquest dijous a la tarda és el darrer dia de la capta i es muntaran parades i activitats al carrer Barba i Roca del barri de la Barceloneta, al carrer Torrelles de Foix del barri de les Clotes, a la plaça Doctor Bonet del barri de l’Espirall, a la rambla de la Girada i a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: