Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Nit de l’Enoturisme posa de manifest el paper capdavanter de les iniciatives del Penedès

Durant la Nit de l’Enoturisme, celebrada a Pinell de Brai aquest dimarts, es van atorgar els Premis Enoturisme Catalunya 2016.

Com ja s’havia anunciat, de les set categories dels premis, tres van ser per a iniciatives de Vilafranca: El Cigró d’Or en la categoria de restaurants, el Cava Hotel Mas Tinell en la categoria d’hotels i l’Acadèmia Tastavins del Penedès en la categoria d’art i cultura. Aquesta important presència del Penedès i, concretament, de Vilafranca, en la Nit de l’Enoturisme posa de relleu el paper capdavanter de les iniciatives penedesenques en la promoció de l’enoturisme català.

Del Cigró d’Or, es va valorar la contribució del restaurant a la difusió dels productes de la comarca, així com el seu dinamisme en l’organització d’activitats culturals de tota mena, com el programa d’actes de l’Any Internacional dels Llegums. El cuiner Oriol Llavina destaca la feina del Penedès en aquests anys per treure partit a un potencial existent.

El premi al millor allotjament per a la Cava Hotel Mas Tinell, amb seu a Vilafranca, posava en valor la voluntat de l’establiment de difondre la cultura del vi a través del coneixement la història i el paisatge de la comarca.

L’Acadèmia Tastavins Penedès va rebre el Premi Art i Cultura en reconeixement de la seva llarga trajectòria, des del 1965,  per divulgar la cultura del vi i promocionar el Penedès, el seu producte i el seu patrimoni. L’organització, des del 2007, del Vijazz Penedès, també ha estat un punt important a favor de l’entitat.

El lliurament de premis va estar presidit pel conseller Jordi Baiget, qui va remarcar la necessitat d’entendre l’enoturisme d’una forma global, molt “més enllà de beure vi”, i de fer arribar les propostes enoturístiques a tothom, també a la gent del territori.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Vilafranca i la regidora de Promoció Turística, que van “celebrar el paper destacat de la ciutat i del Penedès en l’enoturime, així com el potencial que tenen de creixement en aquest sector”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: