Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PN ha iniciat les festes de barri a Vilafranca amb un bon ambient i participació als actes

El passat cap de setmana es va iniciar el cicle festiu de les festes de barri a Vilafranca, i ho va fer com és habitual en primer lloc el barri del Poble Nou que va centrar en bona part les activitats

Unes festes que van començar amb un nivell alt, amb el pregó de Joan Solé Bordes i l’actuació dels Castellers de Vilafranca i que va mantenir el nivell tot el cap de setmana acabant també amb una bona jornada d’havaneres amb el grup Xató.

El pregó del divendres a la nit va ser remarcable. Anava a càrrec del veí del barri, Joan Solé Bordes. El pregoner va néixer al barri de la Barceloneta però fa quasi quaranta anys que viu al Poble Nou. Va començar recordant estampes de petit, quan anava agronxar-se al Tívoli o a veure la mona que vivia al parc. També va recordar la relació del barri amb el món del vi, acollint la Fira del Vi als anys seixanta, o les classes de l’estació enològica.

També va citar la referència d’hemeroteca que situa la primera festa del barri l’any 1977.

Però una de les dades més sorprenents que va donar va ser la descoberta recent que a Vilafranca s’havia planejat la possibilitat de construir una gran caserna militar que hauria fet canviar l’estructura del barri. Es plantejava una gran caserna per agrupar el regiment de Cazadores de Treviño, a Vilanova o a Vilafranca.

Desprès del pregó va arribar un dels moments més espectaculars de la festa d’enguany, amb l’actuació de la colla dels Castellers de Vilafranca que van descarregar per primera vegada al Tívoli un castell de 9, en concret el 3 de 9 amb folre.

La festa ha tingut activitats per a totes les edats. Per exemple dissabte a la tarda hi va haver l’espectacle infantil amenitzat amb el grup d’animació “Caramelo”, que va acabar repartint piruletes entre els infants, i també es va oferir xocolatada amb coca per a tothom, repartint més de 400 racions.

També dissabte hi havia la ja tradicional exhibició coreogràfica del Casal d’Avis Municipal del Tívoli, dirigida per la professora Meri Fernández.

I la festa va acabar diumenge a la tarda també de manera brillant amb el grup Xató.

Per tot plegat el balanç és molt positiu.

El grup vilafranquí va presentar algunes de les peces del seu darrer disc, i les havaneres estaven acompanyades per el tradicional rom cremat elaborat per la mà d’un expert en la matèria, com és el Raimon Cuyàs.

 

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: