Divendres, 25 de Juny de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’Ajuntament de Sant Sadurní presenta un romanent de tresoreria de 2,8 milions d´euros

L’Ajuntament de Sant Sadurní presenta un romanent de tresoreria de 2,8 milions d´euros

Aquest dimarts es va celebrar el ple municipal de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

La sessió es va prolongar durant quatre hores i es va haver d’interrompre durant uns minuts en coincidir amb el llançament de la traca del barri Cavallers.

Josep Maria Ribas va presentar el romanent de tresoreria de l’Ajuntament, que a 31 de desembre de 2015 és de 2.890.454 euros. El regidor d’Hisenda va recordar que no serà fins a tancar el present exercici 2016 quan s’absorbeixin els romanents dels patronats municipals que des de l’1 de gener s’han integrat a l’Ajuntament. També des del govern es va recordar que la legislació impedeix a les administracions locals assumir més endeutament per a cobrir les necessitats del municipi i es va assenyalar que l’Ajuntament ha acomplert ja amb els objectius del pla d’estabilitat pressupostària que s’havia previst fins a finals del 2016.

El PP va considerar negatiu aquest esforç de contenció de la despesa, que impedeix destinar més recursos a àrees que des de la formació consideren prioritàries, com la via pública, família i promoció de la vila. Per la seva banda, el PSC va apuntar com a punt negre la gestió del servei de la Casa dels Avis, que van qualificar de poc acurada.

El plenari també va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, amb l’excepció de de la CUP , que s’hi va abstenir i el vot contrari del PP, l’adjudicació de les obres de construcció de la nova biblioteca de la plaça Nova.

La segona fase anirà a càrrec de l’empresa Cobra Instalaciones i Servicios, per una quantitat d’1.619.361 euros IVA inclòs, després d’una licitació que ha comptat amb 19 empreses participants. La durada prevista de l’actuació és de sis mesos ja que es va recordar que l’obra ha d’estar enllestida abans de l’1 de gener de 2017 per tal de poder acollir-se a la subvenció acordada amb la Generalitat.

En un altre ordre de coses, també es va presentar la xifra de revisió anual del padró municipal que és de 12.654 habitants, amb 6.434 dones i 6.220 homes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: