Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde destaca el component humà de les fires de maig en la inauguració

Les fires de maig han estat inaugurades per l’Alcalde de Vilafranca, acompanyat pels pregoners d’aquest any, els cuiners Sergio i Javier Torres i altres autoritats, com la diputada Maria Rosell.

La fira multisectorial de Vilafranca acull aquest cap de setmana al recinte firal 128 expositors, un 7,6% més que l’any 2015. El 53% són del sector comerç i serveis, un 23% d’automoció i un 9% de maquinària agrícola. Gairebé un 8% són associacions i entitats i el 6% restant correspon als expositors de la Plaça del Vi.

L’Alcalde de Vilafranca ha destacat el component humà de les fires, un contacte que, segons el seu parer, no hauríem de perdre mai de vista.

Les fires de maig o dels enamorats ocupen una superfície firal de 17.000 metres quadrats i presenten diferents novetats. Per exemple, en aquesta edició, el pavelló de la Gamba, on hi ha ubicats els estands de comerç i serveis, busca sorprendre al visitant amb una nova distribució que pivota al voltant de l’espai Destí Rio 2016. Durant tot l’horari de Fires, es podrà remar per a Toni Ponce, esportista olímpic vilafranquí, per ajudar-lo a travessar l’Atlàntic per participar en els Jocs Olímpics de Rio 2016. Per cada quilòmetre remat, els patrocinadors aportaran 1 euro al projecte.

Les Fires 2016 renoven la seva aposta per les activitats enogastronòmiques  a la Carpa de la Cuina del Vi.

 

La carpa està ubicada entre l’Auditori i el pavelló firal, on es viuran en tres dies 9 activitats gastronòmiques relacionades amb el vi i conduïdes per tècnics experts, fins el diumenge a les vuit del vespre. La carpa s’estrenarà el divendres a la tarda amb una Masterclass dels germans Torres, un taller de demostració i degustació de “còctels de vi i cava”, seguit de tallers de cuina, show cooking, tast de vins DO Penedès, etc. Totes aquestes activitats s’inclouen en el marc de Catalunya 2016 regió europea de la gastronomia. A l’espai exterior que hi ha a tocar del pavelló de la Gamba i el semicobert trobarem la Plaça del Vi, espai on la Denominació d’origen Penedès oferirà a degustar els seus vins i escumosos –Clàssic Penedès-, juntament amb una selecció d’expositors de formatges, embotits i altres aliments pensats per acompanyar els vins. S’ha incrementat el nombre d’expositors del sector d’alimentació  amb presència de productes de les Illes Balears, formatges manxecs i embotits ecològics que amplien l’oferta d’altres anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: