Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca serà una de les set subseus del D’A – Festival de Cinema d’Autor de Barcelona, de la mà de Cine Club Vilafranca

En la seva sisena edició, el D’A–Festival de Cinema d’Autor de Barcelona fa un salt endavant per expandir-se arreu de Catalunya. D’entre les set ciutats escollides per ser subseus es troba Vilafranca, on es projectarà de forma simultània amb la resta d’espais del festival una selecció de les millors pel·lícules del D’A.

Aquesta proposta arriba de la mà de Cineclub Vilafranca, que ha escollit quatre dels títols de referència del festival: Les deux amis, Demon, Les amigues de l’Àgata i El tesoro, per ser projectats a la Sala Zazie. Terrassa, Vic, Girona, Santa Margarida de Montbui, El Prat de Llobregat i Berga completen el circuit de subseus, un projecte que va començar a gestar-se l’any passat i que és una de les grans novetats de la present edició del D’A.
A la presentació del festival a Vilafranca, aquest dimarts 12 d’abril, va assistir el director del D’A, Carlos Rodríguez, que va mostrar-se molt satisfet de la iniciativa. L’esperit és que el festival es pugui veure a Catalunya, ja que consideren que era una llàstima que es quedés reclòs a la ciutat on se celebrava. Per fer-ho possible el D’A ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, però també amb diferents partners com Cineclub Vilafranca, l’entitat que s’ha encarregat de que la subseu vilafranquina sigui una realitat.
Segons el president de Cineclub Vilafranca, Manel Balaguer, el D’A és un fenomen d’èxit i és molt important que hagin escollit Vilafranca perquè és una gran ocasió per gaudir de quatre títols d’un festival que se celebrarà de forma simultània a Barcelona.
Des de Cineclub Vilafranca, s’ha volgut fer una tria diversa i adreçada a un públic jove, que volen consolidar amb aquest festival. Pablo Sancho, programador de Cineclub Vilafranca, destacava que dues de les pel·lícules, “Les deux amis” i “Demon”, són inèdites i només es podran veure en el marc del D’A. Aquest és el festival de cinema d’autor de referència al país i per aquest motiu moltes de les pel·lícules no es podran veure en altres sales perquè no tenen distribució.
En total, s’han programat prop de 70 pel·lícules durant el festival, que se celebrarà del 21 d’abril a l’1 de maig als cinemes Aribau Club, el Teatre del CCCB, la Filmoteca de Catalunya i la seu de la SGAE a Barcelona. El certamen dedicarà, a més, una retrospectiva al director lituà Sharunas Bartas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: