Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Puigdemont destaca la inversió en formació com una mostra més de la victòria del vi català

Carles Puigdemont ha clos l’acte de signatura del conveni de col·laboració entre la Universitat Rovira i Virgili i la fundació de la Wine Business School, que ha tingut lloc a l’Enològica.

En el seu discurs, el president de la Generalitat ha dit que l’acord va en una “molt bona direcció”. Ha destacat que el país ha après de la importància del sector vitivinícola en la seva economia i ha posat de manifest que el sector és fonamental en l’equilibri territorial i social, no només del Penedès, sinó de tot Catalunya. Sobre el conveni, Puigdemont ha posat l’accent en la col·laboració públic privada que ha propiciat la creació de la Wine Business School i en la importància de la formació i la innovació en el camí de desafiaments que té per endavant el sector vitivinícola, uns desafiaments que ha qualificat d’”oportunitats”. En aquest sentit, el president ha dit que l’aposta per la inversió en formació específica del sector és una mostra més de la victòria del vi català.

Els signants del conveni han estat l’alcalde de Vilafranca i president de la The Wine School Foundation Pere Regull i el rector de la universitat Rovira i Virgili Josep Anton Ferré.

 

Regull ha reconegut que Vilafranca va deixar passar fa anys la oportunitat de ser seu de la Facultat d’Enologia de la URV, però ha dit que han buscat el seu encaix oferint una formació àgil que respongui a les necessitats immediates del sector. També ha dit que l’administració s’ha de posar la piles i facilitar les coses a les empreses. I ha remarcat que cal buscar la viabilitat per mantenir el Penedès que tenim.

 

Per la seva part, el rector de la URV ha recordat l’aposta de la universitat per l’enologia i el servei que ha fet la facultat com a eina d’interpretació dels canvis que ha hagut d’afrontar el sector. També ha afirmat que la Wine Business School pot confiar plenament en la URV per afrontar els nous reptes.

 

La signatura del conveni ha anat precedida d’una taula rodona sobre la viabilitat de l’empresa vitivinícola petita i gran en el nou món i l’afectació del canvi climàtic en la producció del futur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: