Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diables de Castellbisbal, Ball de Diables del Vendrell i Drac de Montblanc, al 9è Diabòlic

El dissabte de la setmana vinent, vigília de l’1 de maig, se celebra a Vilafranca la novena edició del Diabòlic.

L’esdeveniment, organitzat pel Ball de Diables de Vilafranca, va néixer amb l’objectiu de difondre els diferents elements culturals del món del foc d’arreu dels anomenats Països Catalans. Sempre hi participen dues colles de diables convidades i una bèstia de foc. Aquest any, els convidats són els Diables de Castellbisbal, el Ball de Diables del Vendrell i el drac de Montblanc. Els diables vendrellencs repeteixen perquè la Coordinadora de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya està integrat per nou colles, inclosa la de Vilafranca, i ja hi ha participat totes.

El Diabòlic començarà amb una cercavila de foc que s’iniciarà a les 9 del vespre a la Plaça Jaume I i acabarà al Parc de Sant Julià. El recorregut passarà pel carrer Santa Maria, la Plaça de la Vila, els carrers de la Cort i Sant Pere, per enfilar cap al barri de Sant Julià a través dels carrers Sant Antoni i Sant Fèlix, l’Avinguda Catalunya i, finalment, el Parc de Sant Julià. En acabar la cercavila de foc hi haurà sopar per a les colles participants.

Seguidament, al voltant de dos quarts de 12 de la nit, al darrera de l’Auditori Municipal, començarà un concert del grup local Sunday’s Ska Jazz. La festa s’acabarà amb els DJ’s barcelonins Kimberly i Clark.

Per començar a fer ambient i aprofitant que aquest any Sant Jordi cau en dissabte, el ball de Diables de Vilafranca ha organitzat per aquest dissabte un vermut electrònic a la Plaça del Penedès.

A més, durant tota la diada, a la Rambla de Nostra Senyora hi haurà la parada del Ball on s’hi podrà trobar el conte del Ball de Foc, editat pel Ball l’any passat i il·lustrat per Mireia Andrade; a més de capes infantils, samarretes i la resta de marxandatge del ball.

La culminació de la jornada tindrà lloc a la mitjanit, amb una festa a la sala La Flama.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: