Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La recuperació d’espècies autòctones centra el primer acte de la celebració de l’Any dels Llegums a El Cigró d’Or

‘La recuperació dels llegums autòctons. El cas del Cigronet de l’Alta Anoia i la mongeta de Castellfollit del Boix’ era el títol de la primera activitat de la celebració de l’Any dels Llegums al restaurant vilafranquí El Cigró d’Or.

Joan Simó, de la Fundació Miquel Agustí de la Universitat Politècnica de Catalunya, i Pere Masana, productor de Cigronet de l’Alta Anoia, van ser els encarregats d’exposar les seves experiències davant dels assistents a l’acte.

A la Fundació Miquel Agustí treballen per recuperar espècies autòctones, entre les quals, tres tipus de mongetes: les del ganxet, els fesols de Santa Pau i, recentment, la mongeta de Castellfollit del Boix. Joan Simó explica que la seva feina consisteix en agafar les propietats positives del llegum i intentar pal·liar els seus “defectes”.

Per la seva part, el productor Pere Masana destaca les qualitats del cigronet de l’Alta Anoia, una producte que s’ha pogut recuperar amb la implicació de tot el territori.

La celebració de l’Any dels Llegums que organitza el restaurant d’Oriol Llavina s’allargarà fins al mes de novembre amb actes molt diversos. La propera cita serà el dijous 14 d’abril a dos quarts de vuit del vespre amb una conferència de l’escriptor Jordi Llavina sobre llegums i literatura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: