Dijous, 16 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP demana al Consell de Ministres que concedeixi l’indult a l’exalcalde Marcel Surià

Aquest dijous s’ha celebrat Ple ordinari al Consell Comarcal. Un Ple en el que han destacat els acords econòmics per retornar part de la paga extra del 2012 als treballadors de l’ens i l’increment de l’1% del seu sou.

També s’ha donat a conèixer la reestructuració del govern, desprès de la renúncia de la consellera Maria Rosell. D’altra banda en el debat polític van destacar dues mocions que presentava el grup d’ERC.
La primera, de suport a Marcel Surià, va ser aprovada per unanimitat de tots els consellers i CiU va demanar també d’encapçalar-la. El conseller republicà, Pol Pagès, va defensar la moció assenyalant que , tot i que Surià va incórrer en il·legalitats, ho va fer per motius humanitaris i que l’ingrés a presó és un càstig injust. El conseller del PP, Lluís Caldentey no va fer cap comentari, mentre que el
conseller d’Entesa, Toni Peñafiel, va reclamar una justícia més humana i solucions pel problema de la immigració que ja conviu entre nosaltres. La consellera de la CUP, Anna Baqués, va llegir des del mòbil una carta d’un membre del seu grup que coneix personalment Surià. El document acusava d’hipòcrita CiU i oportunista ERC, per considerar que les mostres de suport haurien d’haver estat en tot el procés dels darrers sis anys. També lamentava l’ingrés a presó, només per haver sortit de la norma, sense valorar les intencions humanitàries. En nom del PSC, Francisco Romero, donava suport a la petició d’indult, considerant incomprensible l’ingrés a la presó. Per la seva part el conseller Raimon Gusi, en nom de CiU, va recordar la participació en recollides de signatures i suports a Marcel Surià, i demanar unitat d’acció per reclamar l’indult. Finalment el president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, va mostrar el seu malestar per els comentaris de la CUP, que va qualificar d’injustos. La moció, que es va aprovar per unanimitat, demana al Consell de Ministres d’Espanya que concedeixi l’indult a l’exalcalde Marcel Surià. El Ple també va debatre una segona moció presentada per ERC que proposava no reconèixer la legitimitat de Felip VI ni de qualsevol altre representant de la monarquia espanyola en tant que representants d’una institució restaurada personalment pel General Franco. La moció va ser rebutjada pels vots en contra de CiU, excepte el conseller Joan Cols que es va abstenir, del PSC i el PP, mentre que hi van votar a favor ERC, CUP i l’Entesa. Finalment la consellera de la CUP, Carlota Carbó, va llegir els motius de renúncia de càrrec de consellera de la seva companya de grup, Eva Bonell, que no era present al Ple. La renúncia és per motius professionals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: