Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Matinal de rècords a la sisena edició de la 10K de Vilafranca

Els atletes del FC Barcelona Ibra Chakir i Hasna Bahom estableixen nous rècords en els 10k de Vilafranca, que acaba amb xifra històrica de 1.746 atletes que van completar la cursa.

Vilafranca va viure ahir una gran edició de la cursa 10K que va batre tots els rècords possibles. En primer lloc amb la xifra record de partcipants sent al final 1.746 atletes que van creuar la línia de meta, 282 més que l’edició passada, un 20% més.
La sortida es donava a les 11 de matí sota una temperatura perfecte per corre, 11 graus, cinc minuts abans de la sortida els Castellers de Vilafranca muntaven un pilar de 5, fent que la sortida fos impressionant, la regidora d’Esports de Vilafranca, l’Anna Doblas donava el tret de la sortida, i els atletes omplien la vila de vida, color i esport, però a més el públic s’abocava en molts llocs del recorregut, sobre tot a on hi havia els grups de musica.
En el apartat d’homes la lluita va ser titànica, ja que fins el km 5 hi havia tres atletes lluitant per guanyar-la, passaven pel km5 a ritme de record, 15’19, al km 6 ja quedava la lluita entre dos atletes i fins el km 9,5 no és sabia qui seria el guanyador, era un frec a frec, però l’atleta de Vilafranca que pertany al FC Barcelona, Ibra Chakir canviava el ritme i deixava enrere al seu company de club el Ibrahim Ezzaydouni i aconseguia triomfalment el record de la prova amb 30’15, corrent a una mitjana de 3’02 el km, rebaixant-lo en 40 segons, a 6 segons entrava el seu company (30’21). Impressionant tots dos que feien la segona volta més ràpida que la primera.
El tercer lloc era per el Victor Puyuelo amb 31’01, el quart pel Josep Arnal amb 31’16 i el cinquè pel l’atleta australià Neil Berry amb 31’31.
En dones, durant el km1 van anar quasi juntes les dos primeres, però ja al km 2 la Hasna Bahom del FC Barcelona imposava un fort ritme i es quedava al davant, passava pel km 5 amb 17’28, a ritme de record, pel qual tenia que corre la segona volta molt igualada per batre el record que ella tenia de l’any passat, aconseguia entrar en meta amb el nou record de la prova, 35’21, rebaixant-lo en 28 segons.
En segon lloc entrava l’atleta d’Etipoia Degitu Jebesa, amb un crono de 37’33, el tercer lloc era per la Laura Garciarena amb 37’57, aquesta atleta ja la va guanyar els anys 2012 y 2013 la cursa, al quart lloc entrava la vilafranquina Sara Loher, que resideix actualment en Barcelona amb 38’39 i el cinquè lloc era per la Laura Vilchez amb 39’16.
En premis locals el podi masculí va estar integart per el Ibra Chakir amb 30’15, nou record comarcal en 10k en ruta, el segon lloc era per el Manuel Torres amb 33’38 i el tercer lloc pel Jordi Gomez amb 35’22.
En locals femenines el podi va ser per la Jackelin Gomez amb 39’17, la segona l’Eva Inglada amb 41’32 i en el tercer lloc la Marta Amat amb 45’35.
Per clubs tant en masculí com en femení va ser l’equip Bikila de Tarragona.
El premi al millor Casteller de Vilafranca va ser per el Josep Anton Turdiu amb 39’16 i la Carme Ballesteros amb 40’55.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: