Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Maria Rosell ha deixat el càrrec de consellera al Consell Comarcal de l’Alt Penedès

Ahir es va celebrar un Ple ordinari al Consell Comarcal en el qual es van aprovar tots els punts de l’ordre del dia per àmplia majoria.

A l’apartat final de la sessió l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, va anunciar la renúncia al càrrec de consellera comarcal, renúncia que ha fet efectiva després d’entrar al Parlament com a diputada. Rosell va agrair el tracte i la relació amb tots els consellers i es va mostrar disposada a continuar treballant pel Penedès des del nou càrrec. Els consellers Pol Pagès d’ERC, Francisco Romero del PSC, Raimon Gusi de CiU i el mateix president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, van agrair-li la dedicació a l’ens comarcal i li van desitjar encerts en la seva nova tasca política.
Pel que ha pogut saber la nostra redacció Rosell serà substituïda al Consell Comarcal per la regidora Valentina Martínez d’Olesa de Bonesvalls i la seva incorporació anirà acompanyada d’una reestructuració del govern.
D’altra banda el Ple del Consell Comarcal va donar via verda a la declaració com a bé cultural d’interès local de la “Fresquera de Cal Pau Vidal, i de la “Cooperativa del Forn de Pa i Sala del Cafè” de Sant Cugat Sesgarrigues.
El conseller i regidor de cultura de Sant Cugat, Raul Casado, parla d’iniciar un projecte de promoció turística.
Els acords els va exposar el conseller de Cultura, Raimon Gusi. En el Ple del mes de gener ja es va aprovar també un BCIL del Pla del Penedès i hi ha també altres municipis a la comarca amb menys de 5000 habitants interessats en sol·licitar BCILs.
En relació als dos acords d’aquest Ple cal destacar que la fresquera de Cal Pau Vidal de Sant Cugat Sesgarrigues és un element de gran singularitat que reuneix una sèrie de valors històrics i arquitectònics que la fan mereixedora d’un nivell de protecció de caràcter local que garanteixi la seva conservació i la seva transmissió a les generacions futures. És d’origen medieval i es va redescobrir l’any 2010.
Per la seva banda el Forn i la Sala del Cafè formen part del Sindicat Agrícola Cooperatiu que als anys 20 del segle XX tenia una important presència a Sant Cugat. L’edifici del Forn conserva al seu interior el forn de pa original, un element d’interès tècnic, industrial i etnogràfic, testimoni de les activitats agropecuàries col·lectives.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: