Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plaça de la Vila de Vilafranca ha estat premiada com a plaça de la temporada en la 10a Nit de Castells

Celebrada a Valls dissabte passat, la desena Nit de Castells que organitzen la revista Castells i l’ajuntament vallenc ha lliurat premis entre els diferents protagonistes del panorama casteller.

La plaça de la Vila de Vilafranca, Helena Llagostera, el 4de10 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa, els Nens del Vendrell, el casc i la política exterior de la Generalitat han estat els principals protagonistes dels Premis Castells.
La plaça de la Vila de Vilafranca ha estat premiada pel consell assessor de la Revista Castells per la seva sòlida i dilatada trajectòria com a escenari casteller i per haver vist descarregat en la darrera temporada el 3de10 amb folre i manilles, el 4de9 sense folre i la torre de 8 sense folre per primera vegada en un mateix any.
Al recollir el premi, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va dir que vilafranquins i penedesencs ens sentim orgullosos de la nostra plaça i que per Sant Fèlix es valora l’esforç i els castells de tothom.
Regull també va recordar que els Xicots de Vilafranca s’han convertit en colla de 9, aquesta darrera temporada.
Coincidint amb el desè aniversari, la Nit de Castells estrenava el premi
Ambaixador Castells que va recaure en la nova Conselleria d’Afers Exteriors de la Generalitat que dirigeix Raül Romeva.
El director de la revista Castells, Jordi Roigé, argumentava que els castells poden ser i han de ser la icona del nou país que estem construint.
En el decurs de la seva intervenció, Romeva va afirmar que mentre que exercir un càrrec polític “és circumstancial”, “ser casteller es porta sempre amb tu”. El conseller va ser l’encarregat de lliurar el premi a la Trajectòria a Helena Llagostera per la seva sòlida i continuada trajectòria dins la colla Joves Xiquets de Valls des que era una nena i per haver estat “la primera dona cap de colla d’una agrupació puntera”.
La desena Nit de Castells va comptar amb la participació d’unes 80 colles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: